facebook

Міністр Рева розказав, чому українці бідні

Міністр соціальної політики Андрій Рева, відомий своїми резонансними заявами, назвав основні причини бідності українців. За його словами, таких причин всього дві, передає прес-служба відомства. За словами чиновника, породжують бідність українців і позбавляють їх права на соціальний захист тіньова економіка та зарплати в конвертах.

Згідно з даними Реви, приблизно 40% української економіки знаходиться в тіні.

«Детінізація на сьогоднішньому етапі дасть грошей більше, ніж результати економічного зростання”, – переконує Рева.

Також він додав, що підняття мінімальної зарплати допомогло скоротити обсяг тіньової економіки в країні.
За його словами, в Україні поки немає можливості для підвищення мінімальної зарплати до 4100-4200 грн. Він зазначив, що причина полягає в нестачі бюджетних коштів.

“За підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн. Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал 2018 (199,7 млрд грн). Тобто держбюджет недоотримав 6,1 млрд грн”, – пояснив Марченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, раніше заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб заявив, що мінімалка буде підвищена до 4200 в III кварталі поточного року.

Українцям дали прогноз про зростання мінімальної заробітної плати. Так, розмір мінімальної заробітної плати в Україні в 2021 році складе 6200. Про це повідомляє консенсус-прогноз Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Документ опублікований на сайті відомства.

Згідно з прогнозом, в 2019 році середньорічна мінімальна зарплата в Україні може скласти 4600 грн, у 2020 році – 5400 грн. У нинішньому році розмір мінімальної зарплати становить всього лише 3900 грн. Відповідно до закону про державний бюджет на 2018 рік, Кабінет міністрів України за підсумками першого кварталу 2018 року розгляне можливість підвищення мінімальної зарплати в країні до 4200 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...