facebook

“Забрали субсидію через дорогий телефон”: Хто може втратити допомогу згідно з новим законом

В Україні органи соцзахисту почали забирати субсидії через покупок субсідіантамі дорогих гаджетів. Один з таких випадків стався в Чернівецькій області, передає Корупція.Інфо.

За даними місцевого видання “Буковинська правда”, в Заставнівському районі людина отримувала субсидії в сумі 21 тисячі гривень, але при цьому мав можливість придбати продукцію компанії “Apple” на суму 52 тисячі гривень. Після перевірки органами соцзахисту субсидію забрали.

За словами начальника обласного департаменту соціального захисту населення Віталія Савкіна, в першому кварталі 2018 від Міністерства фінансів України отримані рекомендації на припинення отримання субсидій для 179 тисяч осіб, з них за результатами перевірки підтверджено і призупинено переплат по 185 особам на суму 339 тисяч гривень.

“Чи не була винятком і наша область. Наприклад, в Заставнівському районі особа отримувала субсидії в сумі 21 тисячі гривень, але при цьому мало можливість придбати продукцію компанії “Apple” на суму 52 тисячі гривень. У Чернівцях одним з членів сім’ї, яка теж отримувала майже 21 тисячу гривень субсидій, було придбано запальничок на 100 тисяч гривень”, – розповів Савкін.

У департаменті соцзахисту відзначають, що одержувачі субсидій несуть повну відповідальність за подання недостовірних даних і зобов’язані повернути надміру перераховану суму житлової субсидії з місяця, в якому було виявлено порушення. За інформацією департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА, понад 130 тисяч домогосподарств в області отримували субсидії під час опалювального сезону.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...