facebook

“Офіційною причиною смерті став…”: З’явилась інформація про загибель Президента Польщі

З’явилися нові подробиці Смоленської катастрофи, – так в Польщі заявили, що пасажири літака Ту-154 загинули ще до того, як борт впав на землю, передає Корупція.Інфо

Про це в ефірі телеканалу TVP 1 розповів колишній міністр оборони Антоній Мацеревіч, який є головою польської підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи.

За його словами, офіційною причиною смерті жертв Смоленської катастрофи став вибух, який стався перед тим, як літак з колишнім польським президентом Лехом Качинським та іншими польськими дипломатами впав на землю.

Мацеревіч також додав, що з’ясування причин катастрофи може тривати протягом декількох років, проте на даний момент встановлена ​​причина смерті пасажирів літака Ту-154.

“Пасажири загинули від вибуху центроплана перед зіткненням літака з землею”, – сказав Мацеревіч.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вибух в центроплані, додав чиновник, був такої сили, що польських генералів, які сиділи в цій частині літака, розірвало на дрібні фрагменти.

Підтверджує версію про вибух і той факт, що двері урядового борту сильно загрузли в землі. При цьому на інших фрагментах літака знайшли дію високої температури.

Крім того, про вибух на борту повітряного судна свідчать також і експерименти, які були проведені урядової підкомісією.

Нагадаємо, літак з представниками політичної і військової еліти Польщі, включаючи президента Леха Качиньского і його дружину Марію, розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Після перевезення тіл загиблих з Москви до Польщі в 2010 році, вони були поховані без проведення повторних судмедекспертиз. Національна прокуратура Польщі почала слідство у справі про халатність.

Раніше повідомлялося, що вивчивши останки 77 жертв катастрофи, експерти дійшли висновку, що 69 фрагментів тіл 26 осіб перебували в гробах інших людей. Польська поліція оприлюднила ці дані 9 квітня. Також правоохоронці повідомили про заміну двох тіл та знахідку в гробах сторонніх предметів – гумових рукавичок, пакетів, пляшок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...