facebook

Ці продукти захистять від раку

Речовини, які містяться в цих продуктах, пригнічують активність вільних радикалів – молекул, які, приєднуючись до клітин організму, викликають пошкодження їх структури, приводячи до характерних для раку змін. Вчені радять включати в свій щоденний раціон харчування прості продукти.

Медики склали наступний протираковий список. Всі види капусти. Капуста – один з кращих овочів, коли мова йде про запобігання раку. Практично в кожному її вигляді містяться вітаміни С, В і К, магній, калій та інші корисні нутрієнти, при цьому в капустяних овочах присутні ферменти, які змушують організм швидше позбавлятися від небажаних сполук. Наприклад, капуста нейтралізує дію канцерогенних компонентів, що утворюються при смаженні м’яса. Найбільш виражений ефект капустяних – в захисті від раку легенів, простати і кишечника.

Ягоди. Полуниця і малина містять у собі елагову кислоту, здатну запобігати розвитку раку шкіри, сечового міхура, легенів, стравоходу і грудей. Чорниця має властивість зменшувати рівень запалення в організмі. Вчені стверджують, що всі ягоди містять багато біологічно активних елементів, ефективно перешкоджають появі раку та інших захворювань.

Яблука. Їх недарма виділяють з великого ряду фруктів. Яблука – цінне джерело клітковини, антиоксидантів і флавоноїдів, це потужний комплест для опору раку. Ті, хто систематично вживає яблука, рідше хворіють на рак легенів і кишечника, констатують фахівці та статистика.

Цільне зерно. Крупи мають у своєму складі речовини, які захищають організм від раку. Насамперед, це клітковина. 150-грамовий шматок житнього хліба містить у собі майже половину рекомендованої онкологами для здоров’я денної дози клітковини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, за здатність протистояти раку вчені окремо називають такі продукти, як лляне насіння, цибуля, чай, гарбуз, помідори, морква, цитрусові, горіхи, гранати, кавуни, гриби.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...