facebook

Вмійте сказати собі “стоп!”, – у МОЗ дали поради, як зберегти здоров’я у свята

У святкові дні завжди складно стриматись від поганих звичок у харчуванні. У Міністерство охорони здоров’я дали поради, які збережуть здоров’я у свята.

 

Вмійте сказати собі “стоп!”: відмовтеся від додаткової порції, якщо відчули ситість.

В період свят обов’язково їсти овочі – сирі, тушковані, варені чи запечені. Вони не містять великої кількості калорій (за виключенням крохмальних – картоплі та інших), містять багато харчових волокон, вітамінів, мінералів та біофлавоноїдів. Денна норма – 300 г.

Також рекомендують споживати корисні продукти з усіх груп щодня: овочі та бобові; фрукти та ягоди; цільні злаки та горіхи; молочні та кисломолочні продукти; риба, м’ясо, яйця. Пити достатньо води.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Норма рідини в день для дорослої людини – 4% від загальної маси тіла, але орієнтуйтеся на свою спрагу. Обирайте напої, які не містять багато калорій.

Пам’ятайте, що безпечної дози алкоголю не існує. Однак якщо ви все-таки не можете відмовитись від спиртних напоїв, пийте більше води (склянку після кожного келиху алкогольного напою), уникайте соків та газованих напоїв.

Задяки рекламі новорічні і різвяні свята асоціються з прийомом препаратів, що начебто полегшують травлення. Однак переважна більшість подібних препаратів не входить до переліку засобів доказової медицини, і може нашкодити. Перед прийомом будь-яких медикаментів порадьтесь з лікарем! Замість сумнівних препаратів – вийдіть на прогулянку. У свята і у будні намагайтесь більше рухатись. Займатесь фізичними вправами щодня – незважаючи на погоду, настрій чи список справ на день.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...