facebook

Будемо чекати, поки їх доб’ють, – Найєм про політиків

У Верховній Раді вкотре так і не спромоглись відмінити законопроект про е-декларування для громадських активістів. Народний депутат від БПП Мустафа Найєм прогнозує початок утисків активістів на місцях внаслідок можливих помилок в деклараціях.

 

Також нардеп порівнює ситуацію, яка склалася, з боксерським рингом.

“Коли боксери б’ються на рингу, одному розсікають брову. І ми вже розуміємо, що інший партнер буде бити в цю брову. От зараз вони розсікли собі брову. Пан Порошенко, пан Яценюк, коаліція, “Народний фронт”, пан Бурбак, Герасімов – ця вся команда. І зараз по ній будуть бити всі: громадські активісти, журналісти, суспільство, опоненти, опозиція і, що найгірше, наші західні партнери”, – запевнив Мустафа Найєм.

Також він стверджує, що ті, хто створили е-декларування для активістів, – робили це свідомо, а не з необережності. Наразі нардеп не бачить іншого виходу з ситуації, як продовження сильного тиску з боку громадськості та Заходу. Тому, що ж: будемо чекати, поки їх доб’ють, – додав Найєм.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку народного депутата, для активістів е-декларування вже не є страшним. Проте політик очікує, що почнуться прецеденти утисків активістів на місцях.

Тому що будь-яка помилка в декларації – потім йде анонімна заява. Проти вас починається кримінальне провадження. Що це означає для людини? Це означає, що вона потім добу буде в одній прокуратурі, потім давати свідчення, потім пояснювати, потім приходять прокурори. Нібито, ще не посадили людину, але це великий тиск, – зазначив політик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...