facebook

Замість “Синього кита”. Смертельний флешмоб

Тисячі підлітків захопилися новою грою, яка може привести до смертельних наслідків


Так, в соцмережах стали все частіше публікувати звіти флешмобу – Condom snorting challenge (вдихання через ніс презервативів). Ініціаторами небезпечної забави виявилися американські тінейджери.

Згідно “правилам” ігри, латексний контрацептив вдихають через одну з ніздрів, поки він не опуститься нижче за носоглотку, а потім різко витягують пальцями з рота. «Вищим пілотажем» вважається виконання даного процесу без допомоги рук.

Ролик з таким «трюком» вперше з’явився кілька років тому, але тільки зараз, коли підлітки заради популярності в мережі і «лайків» готові практично на все, він став вірусним.

Медики заявляють, що цей челлендж може бути вкрай небезпечним для здоров’я і навіть життя людини.

Вони нагадують, що в ніс можуть потрапляти тільки запропоновані лікарем спреї, а все інше може пошкодити слизову, привести до інфікування або викликати алергічну реакцію. У найгіршому ж випадку презерватив може застрягти в носовій порожнині або горлі, в результаті чого людина просто задихнеться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

П’ятикласник, знайдений 8 березня повішеним в селі Шевченкове Кілійського району Одеської області, захоплювався суіцидальною «грою» «Синій кит».

«Тільки що спілкувався з учителями та директором школи. Вони опитали всіх друзів загиблого. Друзі розповіли про те, що Вовка грав в «гру» «Синій кит», і приблизно два тижні тому розповідав, що досягл вже високого рівня і отримує серйозні завдання», – сказав Бойченко.
За словами підлітків, хлопчик казав їм, що «повинен повіситися». Діти відзначали, що раніше не надали значення слів потерпілого, який характеризувався позитивно, і добре вчився в школі. На даний час поліція перевіряє інформацію про участь дитини в суїцидальній «грі».

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...