facebook

“Якщо вони це зроблять, їм кінець …”: Віра Савченко розповіла про тортури Надії в СІЗО

Віра Савченко в інтерв’ю популярному українському телеканалу зробила гучну заяву, передає Корупція.Інфо

Жінка, яка недавно розповідала про погіршення здоров’я Надії Савченко через оголошеної їй голодування, розповіла, що в СІЗО хочуть прописати нардепу примусове годування. Нагадаємо, що Віра розповіла про те, що у сестри вже піднялася температура, спазми шлунку і кров в слині.

Але при цьому Надія від прийому їжі відмовляється і далі, а на заяви співробітників СІЗО про необхідність примусового годування Віра відреагувала дуже емоційно.

“Не дай бог. Якщо вони це зроблять, їм кінець. Голодний протест Надії – це зброя проти тоталітаризму або в Кремлі або в Києві. Примусове годування у всьому світі прирівнюється до тортур. Ні про яке примусове годування мова йти не може”, – заявила Віра Савченко.

При цьому відповідно до закону України, тільки лікар, якого обирає собі сама ув’язнена, зможе підписати дозвіл на примусове годування. Хоча застосувати його до Надії навряд буде можливо, адже в законі прописано, що використовувати розширювачі для рота і затискачі не можна, а сама Савченко навряд чи не буде чинити опір.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...