facebook

Кордон з Польщею перекритий заробітчанами

Величезні затори утворилися на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Величезні черги з авто вишикувалися в сторону України, так як багато заробітчан і студентів повертаються додому в переддень свят. «Це пов’язано з тим, що значна кількість громадян України, хто працював за кордоном або перебував за межами країни з метою навчання, повертаються на великодні свята додому», – сказано в повідомленні.

Так, за станом на 11:00 тільки перед пунктом пропуску «Яготин» накопичилося близько 600 авто на в’їзд в Україну. Трохи менші черги утворилися перед іншими пропускними пунктами. Перед пунктами пропуску «Шегині» та «Краковець» в чергах стоять приблизно по 300 машин.

Також зазначається, що з української сторони черг немає у всіх пунктах пропуску.

У зв’язку з величезним навантаженням на пункти пропуску, прикордонники радять громадянам враховувати інформацію про накопичення авто. Для обрання оптимального маршруту руху радять користуватися онлайн сервісами на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Як повідомлялося раніше, українці, отримуючи дозвіл на роботу в Польщі, влаштовуються не там, де вказували в декларації.

Так, близько 70% українців, які отримали дозволи на роботу в Польщі, працюють або в інших країнах Шенгенської зони, або не на тих місцях, які були задекларовані.

Повідомляється, що за три місяці з 1 січня 2018 року польські роботодавці залишили 240 тисяч заяв про намір прийняти на роботу іноземних громадян, в основному українців і частково – білорусів, однак до роботи приступили лише 74 тисячі осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...