facebook

Вони вбивають: Комаровський розповів про небезпеку популярного препарату

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський попереджає про небезпеку популярного в Україні антибіотика “Левомецитин”, який використовують десятиліттями практично в кожній родині.

Про це спеціаліст написав на своїй сторінці в Facebook., передає Корупція.Інфо

За словами лікаря Комаровського, ці ліки використовуються практично в кожній родині вже протягом 70 років, тому раніше чутливі бактерії вже давно перестали на нього реагувати.

Більш того, на сьогоднішній день ні при одному інфекційному захворюванні його не розглядають в якості лікування. Даний медикамент рекомендується тільки в якості резервного засобу при менінгітах, сальмонельозі, черевному тифі, чумі і ряді інших захворювань.

Більш того, відмова від застосування хлорамфеніколу в сучасній медицині продиктована ще й тим, що можуть виникати побічні ефекти, зокрема, до таких належить апластична анемія, що залишає мало шансів на одужання і є фактором ризику розвитку гострого лейкозу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому застарілі “бабусині” поради лікувати усе підряд Левомецитином варто відкидати подалі. Більш того, за словами Комаровського, ні в якому разі не варто займатись самолікуванням та використовувати даний препарат на власний розсуд.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...