facebook

Гройсман хоче продавати кров українців за кордон

Кабмін сподівається на зростання експортного потенціалу країни.

Кабінет міністрів України впевнений: продаж донорської крові, її компонентів та препаратів може розширити експортний потенціал. Тим паче, що країна повністю забезпечена кров’ю донорів, є “надлишки”, передає Ukr.Media.

У Кабміні вважають, що експортний потенціал країни розшириться, якщо почати продавати компоненти донорської крові і препаратів, виготовлених з донорської крові та її компонентів.

Згідно з чинним законодавством, компоненти та препарати донорської крові дозволяється продавати за межі України тільки за умови, що наявні запаси повністю забезпечують потребу в них з боку населення країни.

За даними Моз, в Україні поки вистачає донорської крові для забезпечення внутрішніх потреб, але є навіть залишки. Саме ці залишки уряд і пропонує продавати за кордон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Згідно з інформацією Моз, наявні залишки сировини біля станцій переливання крові та центрів крові України, а також наявні виробничі потужності і залишки готової і незавершеної продукції покривають обсяги обов’язкового забезпечення потреб охорони здоров’я населення України в препаратах донорської крові”, – йдеться в повідомленні Кабміну.

Уряд вважає це рішення прогресивним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...