facebook

Де відпочивати в Україні навесні?

Для любителей подорожувати, Україна є однією з найкращих варіантів. Територія України має в собі все: поля, ліси, гори, степи, луги. Вибирай, що серце забажає!

Актовський каньйон є частиною Національного природного парку “Бузький Гард”. З цим місцем пов’язана велика кількість легенд та переказів про козаків, але як би там не було, незаперечною є істина – це місце варто відвідати. Адже це дивовижне утворення природи, аналогом якого є відомі американські каньйони. Окрім пейзажів, які захоплюють дух, можна побачити унікальні гірські тюльпани, які ростуть тут завдяки особливому клімату. Окрім фотографів та любителів старовини, це також це одне з популярних місць серед скелелазів.

Кажуть, хто не бачив Бакоти, той не був на Поділлі. Вона є частиною Національного природного парку “Подільські Товтри”, ще одне місце для любителів езотерики та старовини, яке, однак, ви не знайдете на карті. Окрім мальовничої природи, можна відвідати скелястий монастир, цілющі джерела “Жіночого”, “Чоловічого” та “Сімейного щастя”, побачити кам’яний відбиток стопи Будди.

Ще тільки добираючись до самого водоспаду, вас здивує червоний колір землі та такий же відтінок скель, а також побачите дві височезні вежі, єдині залишки величезного замку XVII століття. Сам водоспад вважається найвищим в Україні і вже точно не поступається іншим за своєю величністю та красою. Крім любителів природи, тут справу до душі знайдуть і екстремали, адже проводяться одноденні сплави по Дністру з села Устечко (Городенківський район Івано-Франківської області) до міста Заліщики на катамаранах.

Дністровський каньйон є не лише одним із найбільших у Європі, а й згідно з рішенням всеукраїнського Інтернет-опитування, оголошеним 26 серпня 2008 року, визнаний одним із 7 природних чудес України, – вже це є приводом відвідати одну з найбільш визначних природних пам’яток нашої країни. Тут можна знайти секретні місця, з яких досхочу милуватися красою природи, одним з таких місць є Совиний Яр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тож, вибирайте на свій смак!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...