facebook

Мудра притча про мрію

Жив на світі молодий хлопець. І була в нього велика мрія: мати високооплачувану роботу, одружитися з красунею і прославитися на весь світ.

Одного разу морозної зими молодик поспішав на співбесіду в відому фірму.

Раптом просто перед ним впав літній чоловік. Хлопець подивився на того, який упав, в голові виникла думка, що той, швидше за все, n’яний, і не подав руки. Це допомогло не запізнитися на заплановану зустріч. Але співбесіда пройшла невдало: хлопця не взяли на бажану посаду.

Якось хлопець прогулювався літнім вечором по місту. Помітивши трупу вуличних артистів, він зупинився, щоб насолодитися видовищем. Після закінчення дійства пролунали оплески, і люди стали розходитися.

Молодик теж повернувся було назад, але хтось несміливо доторкнувся до його плеча. Це була головна героїня п’єси, старенька-клоунеса. Вона стала розпитувати його про те, чи сподобався йому спектакль, чи задоволений він акторами. Але хлопець не захотів вести бесіду і, гидливо відвернувшись, пішов додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одного разу дощового вечора молодик поспішав додому з дня нарoдження товариша. Він дуже втомився, і в його голові пробігали думки про запашну ванну і затишне тепле ліжко.

Раптом він почув чиєсь приглушене ридання. Це плакала жінка. Вона сиділа на лаві біля будинку. Без парасольки. Одна. Помітивши нашого героя, вона звернулася до нього за допомогою. У неї сталося нещастя в родині. І їй потрібен був лише душевний співрозмовник.

Молодик задумався, перед його поглядом постали ванна і ліжко, і він поспішив у під’їзд.

Ця людина прожила нещасливе життя. І пoмeрла.

Потрапивши на Небеса, хлопець зустрів свого Ангела.

– Ти знаєш, я прожив зовсім нещасне й нікчемне життя. У мене було три мрії, але нічого не збулося. Шкода.

– Друже мій, – відповів Ангел, – я зробив усе, щоб всі твої мрії втілилися в життя, але для цього від тебе потрібні були всього-на-всього твоя рука, твої очі й твоє серце.

– Пам’ятаєш, впала людина на слизькій зимовій дорозі? Я зараз покажу тобі цю картину. Той чоловік був генеральним директором тієї фірми, в яку ти так хотів потрапити. Тебе чекала карколомна кар’єра. Все, що від тебе було потрібно – твоя рука.

– Пам’ятаєш стару клоунесу, яка після вуличної вистави причепилась до тебе з питаннями? Це була юна красуня-акторка, яка закохалася в тебе з першого погляду. Вас чекало щасливе майбутнє, діти, незгасна любов. Все, що від тебе було потрібно – твої очі.

– Пам’ятаєш жінку, що плакала біля твого під’їзду? Був дощовий вечір, і вона наскрізь промокла від сліз. Це була відома письменниця. Вона переживала сімейну кризу, і їй дуже потрібна була душевна підтримка. Якби ти допоміг їй зігрітися в своїй квартирі, зігрітися душею завдяки твоїм мудрим словами розради, то вона б написала книгу, в якій розповіла би про цей випадок. Книга стала би відомою на ввесь світ, і ти б прославився, адже на головній сторінці автор вказала би ім’я того, хто став музою цього твору. І все, що від тебе було потрібно тоді – твоє серце. Ти був неуважним, мій друже.

Людина зітхнула і пішла місячною доріжкою в зоряну далечінь.

Прислухайся до світу, він пропонує можливості.

Про допомогу потрібно не тільки просити, але і вміти з гідністю цю допомогу прийняти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...