facebook

Число жертв на Донбасі в червні досягло максимуму з серпня 2015 року, – ООН

У червні 2016 року кількість убитих і поранених серед мирних жителів Донецької і Луганської областей стало рекордним з серпня 2015 року, свідчать дані, опубліковані в доповіді Управління ООН з координації гуманітарних питань.

З 1 по 30 червня було зафіксувало 69 постраждалих мирних жителів, з них 57 осіб отримали поранення, 12 загинули.

За даними ООН, 37 осіб отримали поранення і 4 загинули в результаті обстрілу з різних артилерійських систем, у тому числі заборонених мінськими угодами.

14 осіб були поранені і 5 загинули, підірвавшись на мінах і саморобних вибухових пристроях.

6 мирних жителів були поранені в результаті обстрілу зі стрілецької зброї, в тому числі в результаті вогню снайперів через лінію дотику. 2 хлопчика загинули від удару електричним струмом від впав при обстрілі електричного дроту. Причина загибелі ще однієї особи в доповіді не названа.

На думку ООН, ситуація на Донбасі швидше за все буде погіршуватися. Однією з причин названо те, що обстріли найчастіше відбуваються поблизу населених пунктів і КПВВ на лінії зіткнення, що збільшує ризики людей, що перетинають її кожен день.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними ООН, з початку конфлікту на Донбасі були поранені 21,880 тис. чоловік, загинули 9,470 тис. осіб. При цьому до 2 тис. загиблих були мирними жителями.

Як повідомлялося, минулого тижня на маріупольському напрямку число обстрілів досягло максимуму з вересня 2015 року.

1404319667-7872

джерело http://ua.112.ua/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...