facebook

“Спеціалісти можуть втратити роботу”: Дитячий лікар жорстко розкритикувала медичну «реформу» Супрун

Так звана медична реформа, яку впроваджує в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, шкодить простим українцям.

Про це в інтерв’ю сайту «ВСЕ» розповіла завідувач відділення педіатрії Рівненської обласної дитячої лікарні, депутат Рівненської обласної ради, керівник обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка Оксана Лозова.

«Проведення в Україні медичної реформи – це дуже актуальне питання, яке вже давно назріло. Але ця реформа повинна бути проведена не в тому вигляді, у якому нам її пробують нав’язати», – заявила вона.

За словами Лозової, впровадження медичної реформи повинно починатися із створення матеріально-технічної бази для лікувальних закладів, як це робили у Польщі, а не з законодавчої бази, як це пробує робити відомство Супрун.

«На сьогоднішній день (медична «реформа» Супрун, – ред.) – це тільки негатив для мешканців нашої області», – наголосила лікар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лозова відзначила, що для багатьох батьків неповнолітніх пацієнтів незрозуміла суть медичної «реформи», яка впроваджується. «Батьки приходять і задають запитання: «А що таке угода з сімейним лікарем?» – сказала вона.

Також лікар повідомила, що наразі в Україні так і не запрацювала Національна служба здоров’я, хоча її керівника вже призначено.

Крім того, за словами Лозової, у результаті запровадження «реформи» Супрун вузькоспеціалізовані медики можуть втратити роботу.

«Говориться про те, що не будуть закриватися лікувальні заклади. Вони, можливо, і не будуть закриватися, але вони будуть перепрофілізовуватися і вузькі спеціалісти можуть втратити роботу», – розповіла завідувач відділення педіатрії Рівненської обласної дитячої лікарні.

Нагадаємо, Радикальна партія вимагає відставки виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...