facebook

“Це раби, а Аваков – їх рабовласник”: Парасюк зробив скандальну заяву про Порошенка

Президент України Петро Порошенко був зацікавлений у тому, щоб оприлюднене 2 березня інтерв’ю позафракційного нардепа Олександра Онищенка на телеканалі NewsOne залишилося без уваги суспільства. Таку думку висловив позафракційний нардеп Володимир Парасюк, коментуючи розгін наметового містечка під Верховною Радою.

“Це, найімовірніше, планували заздалегідь. Якби не розгін наметового містечка під Радою, зараз би всі обговорювали інтерв’ю Онищенка. Колишній соратник Порошенка озвучив багато цікавої інформації. Він порушив низку тем, на які президенту довелося б відповідати. Але сталося те, що сталося. Чому постраждали мітингувальники під Радою? Наша поліція по-іншому не вміє працювати. А їхнє керівництво це цілком влаштовує. Це демонстрація сили і жорстокості, щоб усі боялися. Мене особисто не пропускали в будівлю парламенту. Коли я туди приїхав, людей уже затримали”, – зазначив нардеп.

Він не відкидає, що глава МВС Арсен Аваков скерував на розгін наметового міста правоохоронців, які протистояли мітингувальникам під час Революції гідності.

“Суспільство має вимагати пояснень і покарання винних, які били людей. Хоча, про яке покарання може йти мова з такою правоохоронною системою? Патрульній поліції, звісно, складно чимось дорікнути. Але ті, хто бив людей під парламентом, – це зовсім інша річ. Вони навіть розпізнавальних знаків не мали, ніхто не відрекомендовувався. Думаю, розгін мітингувальників під Радою проводили ті самі люди, що і протистояли учасникам Майдану. “Беркут” – ідеальні виконавці. Їм плювати на батьківщину, на принципи. Сказали бити людей – вони і б’ють. Це раби, а Аваков – їхній рабовласник. І найголовніше, що немає зараз у країні структури, якій можна було б поскаржитися на це свавілля. Потерпілим ми обов’язково допоможемо”, – резюмував Парасюк.

Уранці 3 березня 2018 року біля наметового містечка під Верховною Радою в Києві сталися зіткнення між поліцією і протестувальниками. Радник глави МВС України Зорян Шкіряк повідомив, що правоохоронці затримали понад 100 мітингувальників. У русі “Визволення” поінформували, що 3 березня було госпіталізовано 11 активістів. У МВС повідомили про сімох постраждалих правоохоронців.

У поліції заявили, що під час слідчих дій біля Верховної Ради вилучили дев’ять гранат РГД-5, “коктейлі Молотова” і п’ять димових мін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці наголосили, що діяли за рішенням суду у межах кримінальних проваджень про спробу штурму Жовтневого палацу 17 грудня 2017 року та за фактом сутичок активістів із поліцейськими 27 лютого 2018 року.

Усіх 112 затриманих уже відпустили.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм сказав, що поведінка поліцейських, які ставили затриманих на коліна, підриває довіру до правоохоронних органів, і запропонував ініціювати звіт силовиків на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко заявив, що поліцейські не принижували затриманих активістів, ставлячи їх на коліна.

Намети біля будівлі Верховної Ради встановили у жовтні 2017 року, коли кілька політичних партій і громадських рухів розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вони вимагали ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, антикорупційний суд і нові виборчі правила

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...