facebook

Оскар 2018: всі переможці церемонії

Каліфорнія приймала чергову церемонію вручення премії «Оскар». Другий раз поспіль відомий комік Джиммі Кіммел став ведучим церемонії.

Він почав церемонію з жарту про конфуз, що стався в минулому році, — коли актори, які оголосили лауреатів премії за «Кращий фільм», переплутали конверти.

У головній номінації — «Кращий фільм» — перемогу здобула картина «Форма води». Кращим режисером став Гільєрмо дель Торо («Форма води»).

Нагороду за кращу жіночу роль другого плану отримала Еллісон Дженні за фільм «Тоня проти всіх». Приз в категорії «Кращий актор другого плану» взяв Сем Рокуелл за участь у картині «Три білборда на кордоні Эббинга, Міссурі».

Премія за кращий адаптований сценарій дісталася Джеймса Айворі («Клич мене своїм іменем»), за оригінальний — Джордану Пилу («Проти»).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кращою актрисою стала Френсіс Макдормэнд за роботу стрічці «Три білборда на кордоні Эббинга, Міссурі». В номінації «Кращий актор» переміг Гері Олдмен за роль у фільмі «Темні часи».
«Оскар» як кращий документальний фільм отримав американський проект «Ікар», присвячений допінгового скандалу в Росії.
У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» «Оскар» дістався стрічці «Фантастична жінка» Себастьяна Леліо (Чилі). В цій категорії була номінована на премію російська картина «Нелюбов» режисера Андрія Звягінцева.
Премію Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, з 1940-х років відому як «Оскар», заснували в 1929 році і традиційно вручають діячів кіномистецтва за їх внесок у створення фільмів. Церемонія нагородження проводиться щороку в Лос-Анджелесі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...