facebook

Вже зовсім скоро нашу планету накриє потужна магнітна буря: дата

Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

У Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця стверджують, що до цього періоду магнітосфера Землі з кінця лютого і до середини березня буде спокійною.

А 18 березня, нашу планету накриє потужна магнітна буря. Крім того, загострена геомагнітна обстановка буде спостерігатися 14-17 березня, пише “Сегодня”.

На Сонці очікується черговий спалах. В результаті, в космос буде викинуто велику кількість сонячної плазми.

Тому, астрономи попереджають про магнiтну бyрю, яка накриє Землю 18 березня, а також неспокійну геомагнітну обстановку 14-17 березня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Крім того, варто зазначити, що перший за кілька місяців викид плазми з атмосфери Сонця стався нещодавно – 12 лютого. Тому, плазмі потрібно мінімум добу (найчастіше близько 2-4 днів), щоб подолати відстань між Землею і Сонцем.

Такі магнітні бурі можуть стати причиною збою в роботі електроніки, систем навігації та зв’язку, що використовують орбітальні апарати.

Також було доведено і вплив магнітних бурь на самопочуття людей. Найпоширенішим симптомом, на який скаржаться метеозалежні люди, є головний бiль. Адже, наш мозок повинен кожну секунду адаптуватися до сигналів, які надходять ззовні – змінюється вологість, температура або тиск тощо. А вже під час адаптації до змін погоди мозок переходить на більш інтенсивний режим роботи, витрачає більше сил. Це збyджeння йде на тканини, голова починає болiти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...