facebook

Терміново! Три області України відмовили Порошенко прикрутити опалення

В західній Україні почалися масові протести проти рішення Петра Порошенка економити газ і закрити школи, дитячі сади і ВНЗ. Так, продовжують роботу і 100% отримують тепло Закарпатська область, Львівська і Миколаївська.

Голава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що жителі його області мерзнути і економити на тому, що вже неможливо економити – не будуть.

“Усі учбові заклади Закарпаття працюватимуть в звичайному режимі за винятком тих, що закриті на карантин. Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх установ через нестачу газу у зв’язку з невиконанням “Газпромом” своїх зобов’язань. Наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована”, – сказав Москаль.

Також чиновник додав, що “централізованого теплопостачання на Закарпатті немає давним давно, і в цьому сенсі область є прикладом для усієї України”.

Так само на економію і закриття установ відреагували у Львівській області.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Львівські школи і дитсадки не закриватимуть через газову кризу. За станом на сьогодні опалювання подається усім споживачам теплопостачальних підприємств: населення, школи, садки, лікарні, поліклініки. На вихідні дні в учбових закладах підтримуватиметься мінімальна температура, яка дозволяє працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів”, – заявила влада.

Приєдналася до них і Миколаївська область.

“У Миколаївській області не зупинятимуть роботу шкіл і вищих учбових закладів на період з 2 по 7 березня заради скорочення споживання газу. Зараз в області більше за 50 учбових закладів знаходяться на альтернативному опалюванні, відповідно освітня сфера значною мірою не вплине на загальний об’єм споживання газу в області”, – повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Відмітимо, російська компанія “Газпром” повідомила про розрив контрактів з НАК “Нафтогаз України”. Через це влада країни призвала громадян максимально економити газ і зменшити опалювання вдома.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...