facebook

НАТО може створити в Україні центр вивчення війни з Росією

НАТО-2

В Україні може бути створений центр НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з Росією.

Про це заявив заступник директора Центру дослідження армії, роззброєння і конверсії Михайло Самусь на прес-конференції в Києві в п’ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, пропозиція до Києва зі створення центру може бути зроблено західними партнерами України під час саміту НАТО в Варшаві у липні.

За словами Самуся, плани зі створення центру входять в поточну порядку, в тому числі, двосторонніх українсьо-американських відносин в оборонному секторі й будуть обговорюватися під час майбутнього візиту в Україну міністра оборони США Ештона Картера.

За даними заступника голови ЦДАКР, в рамках візиту в Україну голова Пентагону має намір обговорити з українськими партнерами пропозиції щодо співпраці, які будуть озвучені в ході саміту НАТО у Варшаві: «створення в Україні центру НАТО з вивчення досвіду гібридної війни з РФ, для того, щоб НАТО могли використовувати цей досвід».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Самусь також повідомив, що за деякими даними, під час саміту альянсу західними союзниками може бути озвучено пропозицію до Києва «про надання Україні нового статусу асоційованого партнера НАТО».

Як зазначив експерт, в умовах розриву військово-технічного співробітництва з РФ у зв’язку з анексією Криму і військовим конфліктом на сході країни, в України з’явилися нові можливості щодо розширення ВТС із західними партнерами, включаючи США.

За даними Самуся, в найближчі два місяці очікуються двосторонні візити та переговори представників оборонно-промислового комплексу США і України для вивчення можливостей співпраці.

«Поки українська система (управління оборонно-промислового комплексу, – ред.) не готова втілити ці пропозиції», – сказав він.

Серед тих, що мають особливе значення для підвищення обороноздатності, в тому числі України, Самусь виділив проекти по зміцненню регіональної безпеки в Чорноморському регіоні.

На думку заступника голови ЦДАКР, акцент повинен бути зроблений на створенні комплексу контролю обстановки на Чорному морі, а також ракетних систем ураження: США можуть мати «певний голос в цьому процесі».

Джерело – http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...