facebook

За Бандеру будеш гнити: скандальний польський закон уже почав діяти

Закон викликав кризу у стосунках двох країн.

У Польщі в четвер, 1 березня, набув чинності закон про інститут національної пам’яті (ІНП). Закон криміналізує звинувачення польського народу у злочинах, скоєних нацистською Німеччиною. Про це повідомляє ABCnews.

Закон викликав кризу у стосунках Польщі з Ізраїлем. Там чиновники побоюються, що справжня мета закону полягає в тому, щоб придушити дослідження поляків, які вбили євреїв під час Другої світової війни. Відомо, що цю інформацію польські чиновники заперечують.

Представники Польщі та Ізраїлю в Єрусалимі провели першу робочу зустріч з дозволу протистояння закону.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що президент Польщі Анджей Дуда підписав закон минулого місяця. Після цього він відправив його в Конституційний суд для розгляду. Польські офіційні особи заявили, що жодних кримінальних звинувачень не буде пред’явлено до тих пір, поки суд не винесе своє рішення. Винесення рішення Конституційного суду очікується за кілька тижнів.

Закон про ІНП також передбачає кримінальну відповідальність за так звану “бандерівську ідеологію”. Згідно з документом, заперечення провини українських націоналістів у злочинах проти поляків під час Другої світової війни може спричинити відповідальність. Забороняється формулювання “польські табори” щодо нацистських таборів на території Польщі в роки війни, а також твердження про те, що Польща також несе відповідальність за злочини нацистів, в тому числі за Голокост.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...