facebook

“Надя, ви філолог?”: Савченко влаштувала скандал у прямому ефірі

Скандальний нардеп Надія Савченко вже давно відома українцям своїми гучними та провокаційними заявами. На цей раз вона напала на Олексія Гончаренка, передає Корупція.Інфо

В студії одного з відомих українських телеканалів вибухнула перепалка, головними героями якої стали позафракційна Надія Савченко та депутат від “Блоку Петра Порошенка”. Надію розлютила заява Олексія про “безглузді” орфографічні поправки в законопроекті про вибори.

«Я конкретно цитую правку. І кожна людина може сказати, це дійсно дуже важлива правка чи ні. Змінити в законі слово «явка» на «прибуття», а слово «неявка» – на «не прибуття». І це абсолютно безглузда правка», – заявив Гончаренко.

«Так, це важлива правка, – втрутилася позафракційний народний депутат Надія Савченко. – Хоча б грамотно закони потрібно навчитися писати. Це дуже важлива правка».

«А для чого вона робиться? Для того, що під час засідання отримати три хвилини виступу, питання і так далі!» – заявив Гончаренко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після невеличкої перепалки слово дали Савченко, яка обізвала парламент “малограмотним” і конфлікт вибухнув знов.

«Я просто хочу, щоб українці зрозуміли, що не всі думають так, як думає Олексій. Мені дуже шкода, що парламент малограмотний. Люди, які ще не навчилися говорити українською, але вже розучилися говорити російською, починають калькувати російські слова в українському законодавстві. І це страшно. І явка, і прибуття – це дуже важливо», – підкреслила Савченко.

«Надя, ви філолог, як так розумію?» – втрутився Гончаренко.

«Я боюся, що диктант в парламенті не напишуть депутати. Тому соромно за Вас (звернулася вона до Гончаренко, – ред.), бо на Вас дивляться діти в школі», – продовжила Савченко.

«Будь ласка, пишемо разом з Надією диктант з української, російської, англійської мов. Сідаємо і дивимося», – запропонував Гончаренко.

«Закон написали з «явкою»! Який тоді диктант може бути?!» – не заспокоїлася Савченко.

«Пані Надія, ви написали такий закон, що у нас вбивці по вулиці гуляють, і ми це все знаємо. І не так важливо, що там орфографічно написано. А скільки вбивць і насильників вийшло на вулиці», – згадав Гончаренко.

«Дуже важливо, що написано орфографічно! І ви проголосували за той закон, який тільки що критикували. У мене питання до Вас», – відповіла Савченко.

«Це моя помилка! Я її виправив тим, що я скасував цей закон!» – заявив Гончаренко.

«Виправте ще тоді «явку» на «прибуття», і буде все добре!» – звернулася до нього Савченко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...