facebook

Мед, халва і чорний шоколад: солодощі які можна їсти під час Великого посту

19 лютого розпочався Великий піст, який є особливим періодом для християн. Великий піст найсуворіший в році і передбачає суттєві обмеження в їжі і деяких аспектах життя.

Віруючі люди намагаються слідувати всім правилам і прибирають зі свого раціону заборонені статутом продукти. Однак відмовлятися від улюблених солодощів не так просто і іноді виникає бажання з’їсти щось смачне, що не порушувало б церковний статут.

Мед

Мед – просто криниця корисних властивостей. За допомогою меду можна уникнути анeмії і aвітaмінозу, який часто може траплятися навесні. Також мед володіє протигрибкoвими та противiрусними, і навіть антибактерiальними якостями.

Використовувати цей смаколик можна як завгодно: їсти ложкою, додавати в чай або випічку. Наприклад, з медом можна спекти коврижку. Такий десерт не буде порушувати церковний статут і порадує своїм смаком.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варення

У кожної господині напевно в запасі на зиму є кілька баночок варення, у Великий піст їх можна використовувати повною мірою. Адже варення не заборонено церковним статутом. Багато людей звикли їсти варення виключно намазуючи його на хліб. Проте хліб можна замінити різними хлібцями, до складу яких не входять скоромні продукти. Не варто забувати і про те, наскільки смачні виходять пироги з варенням, навіть якщо вони пісні.

Сухофрукти і горіхи

Вибір сухофруктів дуже різноманітний, так що можна купувати ціле асорті і ні в чому собі не відмовляти. Вибирати вже точно є з чого: сушені фініки, курага, родзинки, інжир, чорнослив. А вживати волоські горіхи під час Великого посту медики і зовсім настійно рекомендують, щоб у раціоні обов’язково була присутня велика кількість горіхів і страв з бобових. Це допоможе заповнити дефіцит білка в організмі.

Халва

Вибір халви також різноманітний: кунжутна, соняшникова, арахісова, з ванільним смаком, з горішками, родзинками. Цей смаколик дозволено тим, хто постує. Однак занадто сильно захоплюватися халвою не варто, адже вона досить важка для травлення. А вживання халви в міру поліпшить засвоєння кальцію, зміцнить нeрвову систему і навіть допоможе позбавитися безсоння.

Чорний шоколад

До складу справжнього чорного шоколаду не входить молоко і жири тваринного походження, тому його можна вживати у піст. Навіть для любителів молочного і білого виду цього смаколика чорний шоколад стане помічником в утриманні від заборонених солодощів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...