facebook

“Учасниками революції визнаються ті…”: Вступив в силу новий закон. Кого вважати постраждалим під час Євромайдану і хто отримає пільги

В Україні вступив в силу Закон, який визначає статус потерпілих учасників євромайдан в 2014 році, атошніков і членів сімей загиблих, передає Корупція.Інфо

Згідно з документом, постраждалими учасниками революції визнаються ті, хто був включений в перелік осіб, які постраждали на “Євромайдані”.

Для цього вони повинні були звернутися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 по 30 квітня 2014 роки після отримання тілесних ушкоджень, що не спричинили інвалідність.

Порядок надання статусу постраждалого учасника “Революції” визначається Кабінетом Міністрів. Також Кабмін встановить порядок виготовлення і видачі посвідчень “Потерпілий учасник Революції Гідності”.

Їм надаються пільги та інші соціальні гарантії: безкоштовні ліки, 75% -ва знижка на оплату комунальних послуг, безкоштовний проїзд і т.д.

До отримання посвідчення можна користуватися пільгами на підставі довідки, виданої структурними підрозділами соцзахисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі держадміністраціях, виконавчими органами міських рад за місцем проживання.

Постраждалими не визнаються працівники міліції, службовці правоохоронних органів спеціального призначення, військовослужбовці внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших військових формувань, які отримали тілесні ушкодження (важкі, середньої тяжкості, легкі) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції Гідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Законом передбачена можливість отримання учасником АТО статусу інваліда війни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...