facebook

Студент із США створив 200-ватну світлову базуку (відео)

Винахід американця в 40 000 разів потужніший звичайної лазерної указки.

1-25-800x445

У деяких країнах 0005 Вт — це офіційний дозволений ліміт на лазерні указки, які безпечні для здоров’я, повідомляє Quibbll.

Якщо поставити лазер трохи більшої потужності, то така указка може тимчасово засліпити пілота літака, що злітає. Людина на кілька секунд втрачає орієнтацію в просторі. Що ж вийде, якщо зібрати проекторні лампи загальною потужністю 200 ват і сконцентрувати світловий пучок через велике збільшувальне скло? Така зброя вже точно заборонена Женевською конвенцією.

Талановитий умілець і техноблогер Ентоні Дрейк, відомий під ніком styropyro, показав свою останню розробку — саморобну світлову «базуку», зібрану з деталей зламаних DLP-проекторів, купи літій-іонних акумуляторів та інших деталей зі сміття. Вийшла 200-ватна зброя, яка, за його словами, приблизно в 40 000 разів потужніша звичайної лазерної указки. Хоча в цьому випадку порівнювати потужність світлового пучка з лазером не зовсім коректно.

Слід попередити, що цей експеримент небезпечний для здоров’я. Промінь такої потужності здатний запалювати предмети і легко випалює сітківку ока. Сам styropyro не постраждав, тому що використовував зварювальну маску.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для демонстрації базуки Дрейк за кілька секунд випалив отвір в металевому кожусі від системного блоку комп’ютера. Дерево запалюється за кілька секунд, також як і картон — базука відмінно підходить для розпалювання багаття. Надувні кульки лопаються миттєво, так що така зброя весело використовувати в тирі. Якщо направити промінь на який-небудь більш горючий матеріал, то наслідки можуть стати фатальними.

Дрейк говорить, що при використанні зварювальної маски базука відносно безпечна. Це не іонізуюче випромінювання, яке підвищує ризик раку шкіри та інші ризики. Як відомо, до іонізуючого випромінювання відноситься тільки потоки фотонів високих енергій (рентгенівське випромінювання, гамма-випромінювання) і потоки частинок (електрони, нейтрони тощо).

На каналі styropyro чимало цікавих виробів. Наприклад, 6-ватний лазерний меч в стилі «Зоряних воєн» і 40-ватний лазерний «шотган».

У найближчі місяці юнак збирається поекспериментувати з мегаватним імпульсним лазером. Якщо хлопець виживе, то обов’язково розповість про це на своєму каналі в YouTube.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...