facebook

“Штраф або тюрма…”: Що чекає українців за непогоджений ремонт у квартирі

В Україні можна через посередників узаконити перепланування квартири.

Так, журналісти з’ясували, що в мережі повно пропозицій по легалізації «самодіяльності». Середня ціна 20 тисяч гривень або близько 10 тисяч, якщо зміни невеликі. При цьому такі «приватні БТІ» обіцяють після завізувати документи в держорганах, передає Корупція.Інфо

Якщо ж людина несумлінно почала міняти планування квартири, то притягнути його до відповідальності буде складно.

«Мешканцям необхідно звернутися в керуючу компанію зі скаргою (ЖЕК або ОСББ). Виявити порушення несучих конструкцій її співробітники можуть тільки при проведенні інвентаризації об’єкта нерухомості. Інспектор не може за своєю ініціативою з’явитися з перевіркою, так як ваша квартира – це приватна власність, і ви маєте право не впускати сторонніх. Хоча якщо порушення несучих конструкцій помітно з вулиці і даний факт зафіксований, то до порушника можуть прийти співробітники Держархбудінспекції та вимагати документи на ремонтно-будівельні роботи. Якщо їх немає, вони мають право призупинити роботи до рішення суду», – пояснив архітектор.

Порушнику в такому випадку буде загрожувати лише штраф.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За незаконне перепланування, в залежності від завданих збитків, передбачена кримінальна або адміністративна відповідальність”, – зазначив юрист.

Однак судова практика показує, що порушник найчастіше дають штраф і вимагають повернути все первісний стан.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...