facebook

В Україні хочуть вилучати у людей будь-які прилади, які можуть створювати перешкоди для 4G

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) направила в Мін’юст документ, яким хоче заборонити ввезення в Україну “сірих” телефонів. Своє рішення вони пояснюють тим, що такі телефони створюють перешкоди в зв’язку.

До таких відносяться телефони стандарту DECT 6.0, заточені виключно під американських споживачів. У нас робота таких радіотелефонів накладається поверх частот для 3G і створює перешкоди.

Щоб уникнути подібної історії з 4G, в Україні і розгорнули боротьбу з несертифікованим товаром. З такою проблемою зіткнулася західна філія Українського Держцентру радіочастот (УДЦР), коли виявила, що саме на заході країни найбільше таких телефонів.

Власникам таких пристроїв навіть світять штрафи в розмірі від 510 до 680 грн. Якщо зловлять повторно, то викласти вже доведеться від 850 до 1700 грн.

Крім того, збираються створити реєстр всіх пристроїв, які можуть створювати перешкоди для 4G і будуть їх вилучати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як розповіли експерти, перешкоди можуть створювати будь-які побутові прилади з двох причин: або радіовипромінювальний пристрій (DECT-телефон, наприклад) не призначений для використання в даній країні, оскільки спроектований виходячи з іншої таблиці розподілу частот, або пристрій вийшов з ладу або неправильно експлуатується.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...