facebook

“Буквально закидали камінням”: У Дніпрі школярі довели до інсульту дитину-переселенця

Відзначають, що багатодітна сім’я Іванових переїхала до Дніпра з прифронтової зони в Чистяково (раніше Торез). Зіткнувшись із жорстокістю в новому місті (переселенців постійно таврували фразами “понаїхали” і “бидло донбаське”), вони жартували, щоб не провокувати зайвих конфліктів. Проте 6 листопада однокласник Сергія нецензурною лайкою почав ображати хлопчика та його вагітну маму. На відповідь “сам такий” вчителька звинуватила в конфлікті Іванова, і після цього почалося колективне знущання дітей над маленьким переселенцем. За словами матері хлопчика, його буквально закидали камінням. Рішенням адміністрації учень був переведений до паралельного класу.

“У нас уже є один такий, а тепер звалилося ще це непорозуміння. Це треба пережити”, – з порога повідомила дітям новий класний керівник Сергія.

Зі слів матері, дитині виставили випробувальний термін і завели спеціальний щоденник для запису зауважень. Крім того, вчителька роздратовано натякала матері на необґрунтованість перебування Іванова в її дружному класі.

У зазначеному щоденнику діти писали на зацькованого хлопчика скарги такого змісту: жував жуйку, на уроці ходив по класу (просився в туалет), побив дівчинку (випадково зачепив м’ячем однокласницю, після чого вибачився).

23 листопада Іванов за дивних обставин упав зі сходів і зламав ногу, після чого кілька місяців лікувався вдома.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Класний керівник завуальовано написала в пояснювальній, що провела бесіду з дітьми про неприпустимість такої поведінки. Мама намагалася вирішити проблему з педагогом і зверталася до директора школи, щоб припинити цькування дитини, у якої був дуже поганий стан здоров’я.

Але 31 січня учні п’ятого класу дружно склали петицію з метою вигнати хлопчика зі школи. Більше того, вони почали йому погрожувати до такої міри, що хлопчик став ховатися від однокласників. Про те, що відбувається, знав увесь колектив школи та батьківський комітет.

1 лютого Іванов подзвонив мамі зі школи та повідомив, що над ним знову знущаються, після чого зв’язок обірвався. Мама подзвонила класному керівнику, але зрозумілої відповіді від неї не було. Після цього стало відомо, що у хлопчика стався інсульт.

У школі було проведено спеціальне зібрання, на якому були присутні співробітники поліції.

Адміністрація школи від коментарів відмовилася. На цей момент відбувається розгляд інциденту, управлінням освіти вивчаються всі надані матеріали.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...