facebook

“Обстеження соціально-матеріальних умов проживання учнів…”: До вашого будинку можуть прийти з перевіркою зі школи

А вашу сім’ю обстежили щодо соціально-матеріальних умов проживання учнів? Ні? Тоді ми йдемо до вас, передає Корупція.Інфо

«Принижуючи людську гідність, зобов’язали класного керівника, втручаючись в правовий простір сім’ї, щороку складати Акти обстеження соціально-матеріальних умов проживання учнів. Чи школа є установою, яка має право вивчати питання соціального характеру?

Адже у нас є спеціальні установи, в яких прямими обов’язками є вивчати і надавати допомогу сім’ям, що її потребують. При цьому, працівники цих установ мають заробітні плати за виконання їх безпосередніх функцій і обов’язків. Уявляєте, якщо учні з батьками прийдуть до вас додому вивчати рівень ваших статків. Мабуть, ви таке не припускаєте, адже є таке поняття як «особистий простір», «простір сім’ї», в який можна втрутитися лише за згодою самої сім’ї», – повідомила на своїй сторінці в фейсбук Галина Мокана, передає заслужений учитель України Віктор Громовий

Так, є Наказ від 28.04.2004 № 95 Міністерства соціальної політики України «Про затвердження форми Акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї».

Як видно з преамбули, це робиться заради призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми… Але при чому тут школа?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На соціальних педагогів навішений обов’язок складати соціальні паспорти класів, а класних керівників зобов’язують щороку складати Акти обстеження соціально-матеріальних умов проживання учнів.

Є ще наказ Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 29.07.2009 № 2669 «Про Порядок ведення службами у справах дітей обліку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах».

І є наказ Міністерства освіти і науки України від 28.12.2006 № 864 «Про планування діяльності та ведення документації соціальних педагогів, соціальних педагогів по роботі з дітьми-інвалідами системи Міністерства освіти і науки України» (Форма акту – додаток 12).

Акт обстеження житлово-побутових умов віднесено до внутрішньої документації навчального закладу, а місцеві управління освіти рекомендують проводити обстеження житлово-побутових умов двічі на навчальний рік, у вересні та січні. Служби у справах дітей ведуть відповідні перевірки навчальних закладів із залученням та обов’язковою присутністю представника управління освіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...