facebook

Радіо “Вести” звільнило шеф-редактора за насмішку над загибеллю в АТО співака Сліпака

Ірина Гаврилова, всього один день пропрацювала на посаді шеф-редактора радіостанції, видалила з соцмережі сторінку, на якій висміяла загибель добровольця ПС Василя Слипака

243055

Медіа-холдинг “Вести-Украина” прийняв рішення про припинення співпраці з шеф-редактором Іриною Гаврилової на наступний день після її призначення, повідомляє Радіо”Вести” у Facebook.

“У зв’язку із зверненням колективу “Радіо Вести” до керівництва медіа-холдингу “Вести Україна” з листом, в якому акцентувалася увага на репутаційні ризики, викликаних публічними висловлюваннями Ірини Гаврилової на особистій сторінці в соціальній мережі, прийнято рішення припинити з нею співпрацю. “Радіо Вести” підкреслює, що думка окремих журналістів і співробітників може не збігатися з думкою редакції”, – сказано в повідомленні.

У своїх постах Гаврилова відверто глузувала над загибеллю українських військових на фронті, а також висловлювала негатив щодо України в цілому. Наприклад, коли в АТО загинув доброволець Василь Сліпак, Гаврилова розшерила у себе цю новину і знущально написала “Пливээ кааачааа”.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

скриншот

Лист з вимогою скасувати призначення Гаврилової підписали 30 співробітників радіостанції, повідомив “Детектор медіа”.
Користувачі соцмереж звернули увагу на сторінку Гаврилової в Facebook, в якій розміщувалися посади антиукраїнського змісту.
Зокрема, вона уїдливо відреагувала на загибель в зоні антитерористичної операції оперного співака, добровольця ДУК “Правий сектор” Василя Слипака.

Депутати Верховної Ради Андрій Тетерук (“Народний фронт”) і Борислав Береза (позафракційний) направили голові СБУ Василя Грицака звернення з проханням дати правову оцінку заявам Гаврилової.

“Якщо людина радіє смерті українців, то він – ворог держави. До ворогів під час війни толерантність неприйнятна”, – написав Береза у Facebook.

Гаврилова видалила свій аккаунт в соцмережі.

Нагадаємо, Василь Сліпак загинув у районі Донецька. Він 9 років прожив у Франції і був співаком паризької “Опера Бастилія”. Сліпак залишив французьку оперу для того, щоб вступити в ряди української армії. Йому було всього 42 роки.

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив Василя Слипака орденом “За мужність” I ступеня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...