facebook

“Запропонували новий сценарій”: В Раді повідомили важливу інформацію щодо легалізації авто на єврономерах

В Україні власникам автомобілів з європейською реєстрацією запропонували молдавський сценарій вирішення проблеми з легалізацією транспортних засобів, передає Корупція.Інфо

Про це в коментарі “Обозревателю” заявила глава комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ніна Южаніна.

“Ще перед Новим роком я просила активістів ознайомитися з текстом закону, який вже пройдено в Республіці Молдова, щодо легалізації таких автомобілів”, – зазначила Южаніна.

З її слів, питання з автомобілями з іноземною реєстрацією в Україні, залишається невирішеним.

“Проблема є. З одного боку, кількість автомобілів на єврономерах збільшується, з іншого боку – кількість людей, для яких неприйнятні ліберальні умови для окремої категорії громадян, теж збільшується. І я бачу це навіть по тому, як відгукуються про це люди, які з нами спілкуються. Ми повинні підходити до проблеми все-таки комплексно. І якщо надавати пільги, то в тому числі для іншої частини населення теж міняти правила розмитнення “, – пояснила Южаніна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона підкреслила, що є величезний блок питань і правил, які діють в Європі, де немає обмежень по екологічному стандарту для постановки авто на облік.

“Дійсно, екологічний стандарт діє для випуску нових автомобілів. Але потім кожна окрема країна турбується про те, щоб у неї були виключно екологічні автомобілі. Тому, думаю, що це мінімум 5-6 питань, які необхідно буде відразу врегулювати. Якщо на це буде воля контролюючих органів, законодавчої і виконавчої влади, то ми ще раз підійдемо до цього питання “, – сказала вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...