facebook

В міграційні службі налагодили бізнес – біометричні паспорти продають по 11 тисяч

Поліція затримала вісьмох працівників Державної міграційної служби, яких звинувачують у створенні корупційної мережі, пов’язаної з видачею біометричних паспортів. Також їх підозрюють у масштабній корупції та наркобізнесі.

Про це розповіли у прес-службі Нацполіції України.

Злочинну схему налагодили у Києві та Черкаській області.

За законодавством, щоб отримати біометричний паспорт, громадянин має зареєструватися в електронній черзі та оплатити квитанцію у розмірі 557,32 гривні або 800,32 гривні – залежно від бажаного терміну отримання документу.

“Викриті посадовці ДМС, домовившись попередньо з “партнером”, надавали його клієнтам можливість отримати біометричний паспорт в обхід електронної черги у найкоротші терміни, однак за значно завищеною вартістю. Так, виготовлення документу поза чергою за 22 робочі дні “коштувало” замовнику 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочі дні – 11 тисяч гривень”, – розповіли в поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці переконують, службовці штучно створили неабиякі черги для бажаючих отримати біометричний паспорт.

“За час нелегальної “співпраці” з бізнесменами викриті посадовці неабияк примножили свої статки. Так, начальник одного з відділів ДМС у Києві, працюючи на займаній посаді менше року, зміг придбати автомобіль преміум-класу”, – розповіли у пре-службі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...