facebook

Померла від кору: дуже віруючі батьки відмовилися зробити щеплення дочці

Кір в Україні: релігійні погляди батьків стали причиною смерті їх п’ятирічної дочки Кір в Україні продовжує “косити” дітей.

В обласній дитячій лікарні у Мукачеві (Закарпаття) померла 5-річна дівчинка з Тячівського району. Дитина не була щеплена від кору в 1-річному віці (саме тоді робиться перше щеплення), оскільки батьки відмовилися робити це з релігійних міркувань. Про це повідомив директор департаменту зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас, передає Укрінформ.

“П’ятирічна дівчинка з Тячівщини, яка сьогодні померла від кору у Закарпатській обласній дитячій лікарні, не була щеплена. У 2014 році батьки написали офіційну відмову від вакцинації у зв’язку з релігійними переконаннями. Це сім’я віруючих з Тячівщини, вона не стоїть на балансі в соцслужбах як неблагополучна”, – сказав Галас. Повідомляється, що 14 січня у дівчинки піднялася температура до 39 градусів, далі з’явилася характерна висип. За тиждень до цього на кір захворіла її матір.

Незважаючи на всі симптоми тяжкої хвороби, батьки звернулися в районну лікарню аж на 5-й день, 19 січня. Дівчинка потрапила на стаціонарне лікування у вкрай важкому стані і була переведена на штучну вентиляцію легенів.

“Закарпатських фахівців, які боролися за її життя, консультували колеги з Києва, але в кінці кінців, на жаль, врятувати дівчинку не вдалося”, – сказав директор департаменту зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Всього з початку року в області зафіксовано 715 випадків кору, з них 566 – це діти до 17 років. Близько 70 відсотків хворих не були щеплені через відсутність вакцини. Відмов батьків від щеплень дітей відносно небагато – 317 за все 2017 і початок 2018 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...