facebook

Депутати Київради перейменували станцію і лінію метро

Депутати Київради 8 лютого на пленарному засіданні підтримали перейменування станції і лінії Київського метрополітену. Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

Зокрема, станція метро “Петрівка” отримала нову назву “Почайна” відповідно до однойменної назви річки.

Крім того, Куренівсько-Червоноармійська лінія столичної підземки перейменована в Оболонсько-Теремківську.

Зазначається, що попередня назва відображала тільки початковий проект лінії, а зараз вона не проходить через місцевість Куренівку.

Друга частина назви “Червоноармійська” – перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції “Червоноармійська” в “Палац Україна” в 1993 році.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, в листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська.

Відповідне рішення підтримали 70 депутатів. Тепер його повинен підписати мер Києва Віталій Кличко. Потім документ буде опублікований в газеті “Хрещатик”.

Журналіст Вахтанг Кіпіані також запропонував в соціальній мережі перейменувати станції метро “Льва Толстого”, “Дружби народів” і “Героїв Дніпра”. Відносно першої вже виносилася пропозиція перейменувати її на “Мецената Чикаленка”. Однак цей варіант не пройшов.

Нагадаємо, містяни пропонували перейменувати станцію метро “Петрівка”, оскільки назва була дана їй на честь одного з організаторів Гoлoдoмoру 1932-1933 років Григорія Петровського.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...