facebook

Наркотиків не було: Зі справи Зайцевої раптом зникли “опіати”

Слідчі пояснили, що довести вживання наркотичних речовин підозрюваної не зуміли.

У Харкові вперше в судовій залі зустрілися підозрювані у справі по страшній ДТП 20-річна Олена Зайцева і 49-річний Геннадій Дронов. Підготовче засідання тривало понад чотири години, передає Корупція.Інфо

Як вдалося з’ясувати, в обвинувальному акті слідство вважає винними обох учасників ДТП. За висновком слідчого, Зайцева на швидкості, вище дозволеної, виїхала на перехрестя вже на жовтий сигнал світлофора. Дронову також інкримінується виїзд на жовтий і те, що він не помітив авто Зайцевої.

При цьому в обвинувальному акті немає згадок про опіати, які виявили в організмі Зайцевої після аварії. У прокуратурі підтвердили, що наркотичне сп’яніння вони довести не змогли. Водіїв позашляховиків привезли в зал в наручниках, з пресою обидва спілкуватися відмовилися. До суду прийшли потерпілі та їхні представники – шестеро родичів загиблих і стільки ж тих, хто вижив і отримав травми. Вони пояснили, що хочуть справедливого рішення, а як мінімум три сім’ї, які втратили в аварії рідних, збираються вимагати компенсацій в мільйон гривень кожному.

“Ми будемо подавати цивільний позов”, – повідомила родичка загиблої Тіна Шевцова. “Це резонансна ДТП. Сподіваюся, що все буде справедливо”, – сказав батько загиблої Микола Пономаренко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На засіданні суд розглядав клопотання сторін: адвокати Зайцевої не заперечують проти того, щоб нарешті почати слухати справу по суті, а ось захист Дронова вважає, що потрібно починати передчасно.

“Позиція Зайцевої не змінилася – вона вину визнає повністю”, – запевнила Юлія Козир. “Вважаємо, що в даний час це питання передчасне, адже захист має ряд клопотань, тобто право оскаржити дії і бездіяльність слідчого прокурора”, – пояснив Сергій Перепелиця.

Після з’ясування позицій сторін суддя пішов у дорадчу кімнату, де повинен вирішити, чи почати розгляд справи по суті або повернути обвинувальний акт у прокуратуру. Також йому слід визначити, чи залишити під вартою обох підозрюваних. Своє рішення суддя оголосить в середу о 14:00.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...