facebook

Антибіотики можуть провокувати діабет у дітей

Вживання антибіотиків до 3-х років може зменшити кількість корисних кишкових мікробів, а також змінити поглинання поживних речовин і обмінні процеси.

187_art1

Все це може призвести до переддіабету — ранньої стадії розвитку цукрового діабету 2-го типу. Переддіабет — це стан, при якому людина має рівень цукру у крові вищий, ніж зазвичай, однак, недостатньо високий, щоб діагностувати діабет.

Переддіабет підвищує вірогідність розвитку цукрового діабету 2-го тип, хвороби серця та інсульту. За статистикою, у 30% людей із переддіабетом розвивається цукровий діабет 2-го типу упродовж 5-ти років, якщо не буде вжито відповідних заходів.

Під час дослідження експерти вивчили зв’язок між кишковим мікробіомом і переддіабетом у підлітків у віці від 12 до 17 років. Науковці проаналізували зразки аналізів у 10 підлітків із переддіабетом і 14 здорових осіб. З’ясувалося, що підлітки із переддіабетом вживали антибіотики більше трьох разів на рік до настання 3-річного віку.

Отримані результати свідчать, що пацієнти з переддіабетом мали менше бактерій сімейства Ruminococcus. Цей вид бактерії живить корисні бактерії кишківника і зниження їхньої кількості може викликати несприятливі зміни у кишковій флорі. Науковці певні: більш низький рівень бактерій Ruminococcus може спричинити виникнення переддіабету у підлітків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...