facebook

Відбілювання зубів у домашніх умовах виявилось небезпечним для здоров’я

На просторах інтернету можна зустріти чимало рецептів народного відбілювання з використанням харчової соди, активованого вугілля, глюконату кальцію і навіть перекису водню. Стоматологи попереджають: ці засоби можуть бути не тільки неефективними, а й небезпечними.

Справа в тому, що сода – дуже сильний абразив, здатний відтерти навіть накип зі сковорідки, і безконтрольне її використання здатне пошкодити емаль, пише Народна Правда з посиланням на healthystyle.

Трохи менш сильні, але також шкідливі абразиви – глюконат кальцію і активоване вугілля.

Ці речовини використовуються при виробництві зубних паст, однак стоматологи не рекомендують використовувати їх самостійно. Крім того, їх дія обмежується механічним очищенням зубів від нальоту, а не відбілюванням.

Перекис водню, дійсно, використовується при професійному відбілюванні, однак, там вона присутня в інших концентраціях, ніж в тій, яку ми купуємо в аптеці, крім того, в професійних гелях діють і інші речовини, що активізують активні речовини в дентині, який і відбілює насправді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Досить безпечними вважаються лимонний сік і полуничне пюре. Наносити їх на зуби можна будь-яким способом: змащуючи за допомогою ватної палички, натираючи зуби цедрою лимона або накладаючи пюре на зуби зубною щіткою. Після цього слід прополоскати рот.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...