facebook

12-річна дівчинка врятувала життя четвертокласниці, що пpoвaлилась під кригу

Сталося це ще 14 січня, проте працівники Рівненського обласного управління ДСНС дізналися про маленьку героїню лише тепер.

Того святкового дня дорослі ще святкували Старий Новий рік та щедрували один одному, прославляючи народження Христа. Діти ж – семикласниця Крестіна та чотирикласниці Ліля та Оксана, тим часом, вирішили піти поковзатися на місцевий ставок біля насосної станції. Того дня було досить морозно, водойма вкрилася кригою, тож нічого не пророкувало біди.

Раптом біля труб Ліля помітила чорну незамерзлу пляму. Крестіна як старша і більш досвідчена попередила подругу, що там лід може бути надто тонким, отже небезпечним, проте цікавість молодшої дівчинки взяла гору і та вирішила підійти ближче, щоб роздивитися.

Далі усе відбувалося впродовж кількох секунд – коли Ліля підійшла ближче, почула тріск, хотіла повернутися та було пізно – холодна, колюча крига почала втягувати тiло дівчинки у водяну безодню. Крестіна у цей момент була трохи далі, але не розгубилася. Вона перекручувала в своїй пам’яті всі бесіди, почуті на заняттях в школі про правила поведінки на льоду, на воді. Знала, чого не потрібно робити, і як надати допомогу пoтoпaючому.

– Під рукою в неї нічого не було: ні дошки, ні мотузки – розповідають у прес-службі ГУ ДСНС Рівненської області. – Проте, не роблячи різких рухів, Крестіна обережно підійшла до ополонки, лягла на лід і, повзучи, подала Лілі, яка вже була по гpуди у воді, руку. Лід почав тріщати, але дівчинка не злякалася, вона знала, що коли вона відпустить руку, то Ліля вже пoтoне. Так, перемагаючи страх, учениця врятувала життя подрузі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Замepзлу і вже закрижанілу Лілю, Крестіна одразу відвела до найближчої хати, де жила її бабуся. Лише після того, коли дівчинку зігріли, напоїли чаєм, та заспокоїли, про те, що сталося, повідомили батьків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...