facebook

Поліція нова – методи старі: Прокуратура провела 35 обшуків у правоохоронців

35 обшуків у поліцейських, які працюють на станції Київ-Пасажирський, провели в четвер, 25 січня, працівники прокуратури Києва і департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, передає Корупція.Інфо

Обшукували як службові приміщення, так і їх житло і автомобілі. Це стало результатом піврічної спецоперації по документуванню і розкриття організованої злочинної групи (ОЗГ) правоохоронців, що кришували \ «працювали» на вокзалі злодіїв.

Поліцейська ОЗУ була створена підполковником поліції, який очолює сектор кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський. До нього приєдналися п’ятеро оперативників, які контролювали діяльність декількох груп кишенькових злодіїв. За те, що правоохоронці «закривали очі» на їх діяльність, злодії платили поліцейським «податок» – як грошима, так і викраденим майном, розповіла прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Всім шістьом правоохоронцям і одному їх цивільному помічникові оголошено підозру в крадіжках, скоєних організованою групою. Поліцейським також інкримінують зловживання владою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Прокуратура клопоче про арешт затриманих.

Корупція.Інфо неодноразово писала про роботу лінійного відділу міліції на столичному залізничному вокзалі. Правоохоронці, більше 25 років діючи в тісній зв’язці «працює» на вокзалі ОЗУ Бабая, не тільки кришували бандитів, а й самі неодноразово грабували пасажирів. За цей час змінилося кілька міністрів внутрішніх справ і начальників поменше, але вокзал продовжував залишатися одним з найбільш кримінальних місць столиці – завдяки «спадкоємності поколінь», адже працювали там правоохоронців. Мабуть, місце тут зачароване.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...