facebook

Ось що буде до кінця січня! З’явилася приголомшуюча інформація про стрибок цін на паливо

Літр бензину в Україні до кінця січня додасть ще 40 копійок в ціні.

Про це “Обозревателю” заявив директор спеціальних проектів науково-технічного центру “Психея”, експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев, передає Корупція.Інфо

“Основні причини подорожчання палива в Україні на даний час є об’єктивними. Тому зростання цін – економічно обгрунтоване. Є дві причини. Перша – це подорожчання палива на кордоні. Це пов’язано з митною вартістю нафтопродуктів, яка становить 80-85% загальної ціни нафтопродуктів, які завозяться в країну. Друга причина – це здешевлення гривні. якщо підсумувати ефект від першої і другої причин, то ми виходимо на зростання вартості бензину і дизпалива в середньому на 1 гривню 40 копійок, якщо порівнювати з серединою грудня 2017 року”, – заявив Рябцев.

Зараз, з його слів, трейдери вже “вибрали” приблизно одну гривню із загальної цифри подорожчання.

“Це означає, що до кінця місяця, швидше за все, ми отримаємо в середньому ще подорожчання на 40 копійок 1 літра бензину і дизельного палива”, – прогнозує він.

Що ж стосується зрідженого газу, то тут залежність від курсу трохи менше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Внесок акцизного податку дещо менший, ніж внесок акцизу в вартість бензину і дизпалива. Тому тут подорожчання було незначним – близько 20 копійок. І перспектив для якогось зростання цін в цьому сегменті ринку поки що не спостерігається. Це нормальна тенденція для зими”, – підкреслив він.

“Не слід шукати якусь змову або отримання надприбутку учасниками ринку нафтопродуктів. Вони, як і інші імпортери, реагують на ті проблеми, які існують на українському фінансовому ринку. Це проблеми валютного ринку. Тому якщо гривня і далі дешевшатиме, відповідно буде дорожчати паливо. При чому, якщо мова йде про бензин, то кожна гривня у вартості валюти означатиме подорожчання бензину на 70-80 копійок за 1 літр вже через два тижні після девальвації української валюти”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...