facebook

Кваснєвський: Україна має відмовитися від мрії про НАТО

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що Україна має відмовитися від мрії стати повноправним членом НАТО та Європейського Союзу.

74_main_ukr

Про це він заявив в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Європейська правда.

При цьому, він додав, що “нічого не має проти цілей Києва коли-небудь стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу”.

Екс-президент Польщі висловив стурбованість з приводу безпеки своєї країни, країн Балтії та Молдови. За його словами, через високу активність російських військових ситуація регіоні є найменш безпечною за 17 років, з тих пір як Польща вступила в НАТО.

Кваснєвський наголосив, що через навчання Росії біля східних кордонів Північноатлантичного альянсу варто розраховувати на те, що в ході саміту країн-членів НАТО 8 і 9 липня у Варшаві буде ухвалене рішення про посилення військової присутності в Польщі та країнах Балтії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше НВ повідомляло, що президент України Петро Порошенко повідомив, що в ході саміту НАТО у Варшаві буде схвалений пакет допомоги Україні на сектор безпеки і оборони. Окрім того, Україна буде єдиною державою-партнером Альянсу, з якою відбудеться окреме засідання на найвищому рівні – Комісії Україна-НАТО.

Зазначимо, що саміт НАТО відбудеться у Варшаві 8-9 липня, союзники мають намір обговорювати подальше зміцнення альянсу на сході Європи у контексті російської агресії проти України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...