facebook

На Донеччині заарештували пенсіонера, через якого загинули 10 українських військових

Прихильник “ДНР” привів бойовиків до розташування бійців АТО.

385298902

Працівники карного розшуку Нацполіція та спецпідрозділу ЗСУ провели спецоперацію по затриманню посібника терористів “ДНР”, через якого у 2014 році загинули 10 українських військових.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області. 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу селища Латишеве Шахтарського району Донецької області розташувалися 19 військовослужбовців ЗСУ. 61-річний місцевий мешканець увійшов у довіру до військовослужбовців. Він розповів, що йому необхідно поїхати до своєї дружини у Сніжне, і виїхав на власному автомобілі в напрямку міста. Звідти пенсіонер повернувся у супроводі не менш нiж 4 одиниць важкої військової бронетанкової техніки разом з бойовиками. Унаслідок нерівного бою 10 військовослужбовців загинуло, 5 потрапили у полон. Читайте також: Дід, який “пригостив” українських військових смертоносним медом, готував нові теракти За клопотанням прокуратури Донецької області посібнику терористів було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт). Пошуки інших учасників теракту тривають. Нагадаємо, Сватівський районний суд Луганської області оголосив вирок пенсіонеру, який у січні минулого року вбив українського військового.

За теракт на блокпості чоловік засуджений до 15 років ув’язнення. 64-річний житель Станично-Луганського району приніс на блокпост 3-літрову банку меду. Залишив її військовим, начебто прагнучи підтримати їх, побажав удачі та пішов геть. Однак насправді банка була замаскованою вибухівкою. Коли солдати відкрили кришку, вона здетонувала. Від вибуху загинув танкіст 17-ї бригади загинув Олександр Суслопаров. Ще двох бійців було поранено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...