facebook

У Норвегії побудують новий музей вікінгів

Данська архітектурна компанія AART побудує в Норвегії новий музей вікінгів. Комплекс буде зведений на півострові Бюгдой в Осло.

5

У п’ятницю, 1 липня, Директорат з цивільного будівництва і власності Норвегії (Statsbygg) віддав тендер на будівництво нового музею вікінгів в Осло данській архітектурній компанії AART.

Як повідомляється, на конкурс було подано три проекти. За словами керівництва Statsbygg, запропоноване данцями рішення є досить функціональним для відвідувачів. Короткий візит до музею дасть гарне уявлення про колекцію, при цьому всі охочі зможуть провести в комплексі більш глибокі дослідження.

У дизайн гармонійно впишуть уже наявний Музей кораблів вікінгів. Нова будівля матиме круглу форму; її площа становитиме 13 тис. кв. м.

Передбачається, що будівництво почнеться не раніше 2020 року. Загальна вартість проекту поки не розголошується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Музей кораблів вікінгів – одна з найпопулярніших пам’яток Осло. З 1926 року в ньому виставлені знамениті кораблі вікінгів – Тюнський, Гокстадський та Осеберзький. Усі вони зроблені з дуба і використовувалися як поховальні. Найвідоміший з них – Гокстадський, побудований приблизно у 800 році н. е.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...