facebook

Підвищення грошового забезпечення: Рева розповів кому з українців чекати виплат з нового року

Про це в ексклюзивному коментарі повідомив міністр соцполітики України Андрій Рева, передає Корупція.Інфо

“Перше. Підвищення грошового забезпечення діючих військовослужбовців відбудеться з 1 січня 2018 року, в обсягах, які передбачені постановою 704 і новими тарифними розрядами. Гроші на підвищення грошових виплат військовослужбовцям у бюджеті силових структур закладені, за це проголосував парламент, і це вже ніхто не змінить.

Друге. Збільшення грошового забезпечення станеться у всіх силових структурах, де є військовослужбовці, зазначені в 704-й постанові. Також будуть збільшені виплати поліцейським, але це врегульовано іншими рішеннями, їх немає в 704-йпостанові. (щодо Нацполіції не впевнений).

Третє. Постанова 704, таким чином, буде виконуватися з 1-го січня де-факто в частині розмірів грошового утримання для діючих військовослужбовців. Але структура грошового утримання, передбаченого 704 постановою буде введена пізніше, після ухвалення нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців і співробітників силових органів як це передбачено законом про пенсійну реформу, прийнятим Верховною Радою України від 3 жовтня 2017 року. Справа в тому, що після набуття чинності постановою 704, перерахунку мали зазнати всі пенсії всіх військовослужбовців за нормами старого Закону. Реалізація норми старого Закону про перерахунок пенсій за розрахунками Пенсійного фонду вимагає додатково 35 мільярдів гривень на рік. Таких грошей у держави зараз немає. (Для довідки: осучаснення пенсій для 11 млн пенсіонерів вимагає 60 млрд грн на 2018 рік. На перерахунок пенсій для 544 тисяч пенсіонерів-військовослужбовців за нормами старого закону – 35 млрд грн.)

Четверте. Це не означає, що ми переносимо рішення цієї проблеми на рік. Наше завдання – у першому кварталі 2018 року винести до Верховної Ради і прийняти новий пенсійний закон для військовослужбовців і співробітників силових структур. Цей закон повинен встановити, новий порядок призначення і перерахунку пенсій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

П’яте. Після ухвалення нового закону пенсії і соціальні виплати для військових пенсіонерів будуть збільшуватися протягом 2018 року починаючи з 1 січня 2018 року (заднім числом).

Шосте. Новий пенсійний закон, ухвалений у першому кварталі 2018 року, дозволить у першій половині року ввести в дію норми 704-ї постанови для діючих військовослужбовців, який змінить структуру їх грошового забезпечення”, – зазначив міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...