facebook

“100% за державний кошт”: У МОЗ повідомили, які ще ліки стануть безкоштовними

У 2018 році кількість безоплатних препаратів збільшиться на щонайменше 10 торгових назв і 2 діючі речовини для лікування серцево-судинних захворювань, а також діабету 2 типу, передає Корупція.Інфо

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, відповідні зміни ухвалив уряд.

“27 грудня 2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що вносить суттєві зміни до реалізації програми “Доступні ліки” у 2018 році. Насамперед йдеться про доповнення програми ще двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету другого типу — Лозартан та Глібенкламід”, – пояснюють у відомстві.

Крім того, представники МОЗ додали, що у 2018 році запрацює новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби, фармкомпанії матимуть додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції, і таким чином поповнити ланку препаратів, що відшкодовуватимуться на 100% за державний кошт.

“Завдяки цій зміні ми очікуємо щонайменше 10 нових торгових назв препаратів, що розширять перелік безкоштовних лікарських засобів. Це дозволить збільшити асортимент медикаментів для пацієнтів, яким навіть незначна доплата є обтяжливою для сімейного бюджету. Також це має суттєво знизити дефектуру лікарських засобів у аптеках”, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...