facebook

Угіддя імператора з джакузі і басейном: Як Порошенко з Парубієм і Луценко розслаблялись на Різдво

Після того, як президент Петро Порошенко відзначив Новий рік на корпоративі БПП в новому офісі партії, він відправився на Прикарпаття. Саме тут, в селі Гута (Івано-Франківська область, Богородчанський район) гарант відзначив католицьке Різдво.

Компанію йому склали: Андрій Парубій, спікер Верховної Ради (за віросповіданням греко-католик), Олександр Турчинов, секретар РНБО (баптист) і Юрій Луценко, генеральний прокурор (православний). Через таких важливих гостей в Івано-Франківську, біля аеропорту були перекриті дороги. Також рух було обмежено на трасі в президентську резиденцію.

“Країна” вирішила зібрати все, що відомо про “Синьогора”, де перші особи відзначили католицьке свято.

Резиденція розташована в 60 кілометрах від Івано-Франківська. Загальна площа території становить 10886 га. Сюди входять і огороджені мисливські угіддя, і заповідні ліси навколо.

Колись “Синьогора” – це був відомчий санаторій, а ще раніше – мисливські угіддя імператора Франца-Йосипа. У 2001-му вирішили зробити президентську дачу. З тих пір кожен глава держави розбудовував її “під себе”: Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Віктор Янукович. До речі, останній тут любив зустрічати Новий рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що всередині?

На території є ресторан, десять будівель, канатна дорога і розплідник з тваринами.

За деякими даними, загальна площа всіх приміщень сягає 5000 кв.м. Головна будівля трьох-поверхова. У підземних приміщеннях – свій SPA-комплекс: 25-метровий басейн, різноманітні джакузі і сауни, фонтанчик із джерельною водою. Другий поверх займають спальні з шикарним євроремонтом.

У будівництві є фойє з мармуровою підлогою і озелененими колонами, велика бібліотека з галереями і камінний зал. Всі меблі виробництва в Італії.

Навпроти резиденції розташований великий ставок з коропами і фореллю, там же плавають дикі качки. Окремо православна каплиця.

До речі, біля президентської дачі, в 600 метрах – вертолітний майданчик, поєднаний з основною будівлі міні-автобаном.

Три роки тому резиденцію відкрили для колективних екскурсій. Тривалість прогулянки – приблизно дві години. Виручені кошти йдуть нібито на утримання території. У сам палац потрапити простим смертним неможливо. Дозволяється тільки гуляти по території.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...