facebook

Суд арештував екс-«айдарівця» Лихоліта, депутати блокують його вивезення з суду

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді 2 місяців утримання під вартою для колишнього начальника штабу батальйону «Айдар» Валентина Лихоліта. Відповідне рішення суд ухвалив у ніч із п’ятниці на суботу.0E8F1DB8-1B89-4C74-B6F4-48C377806573_cx0_cy7_cw0_w987_r1_s_r1

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, після оголошення рішення щодо запобіжного заходу хтось із присутніх облив суддю водою, виникла штовханина між охороною суду та присутніми у залі засідань депутатами Верховної Ради, серед яких – Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Андрій Лозовий. До зали також зайшли невідомі люди в масках і з автоматами, які вийшли після штовханини з депутатами.

Присутні у залі парламентарі вимагають звільнення Валентина Лихоліта. Станом на ранок суботи вони досі перебувають у залі суду, блокуючи вивезення Лихоліта з приміщення.

5074683B-48DC-4A21-97B6-46CC1BF58A57_w610_r0_s

Станом на ранок суботи вони досі перебувають у залі суду, блокуючи вивезення Лихоліта з приміщення.

За даними одного з волонтерів «Айдару», блогера Віталія Грегора, Лихоліту інкримінують низку злочинів, зокрема бандитизм, створення злочинної групи та викрадення людей. Серед потерпілих у справі – мер Сєвєродонецька Валентин Казаков. Сам він наразі не коментував претензії до Лихоліта.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Штовханина у суді

Штовханина у суді

Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» присутній на нічному засіданні журналіст і блогер Сергій Іванов, колишній командир батальйону Сергій Мельничук свідчив у суді проти Лихоліта.

«Айдар» як добровольчий батальйон базувався у Луганській області. Наразі це військове формування входить до складу Збройних сил України.

Валентин Лихоліт на момент затримання проходив службу у 72-й бригаді.

У п’ятницю Генеральна прокуратура повідомила про підозру двом бійцям «Айдару». Імен підозрюваних у відомстві не назвали.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...