facebook

Людиноподібна “робот-богиня” приймає гостей

Цьогоріч гостей Всесвітнього економічного форуму “Літній Давос 2016”, який проходить в китайському місті Тяньцзінь, зустрічав робот-андроїд на ім’я Цзя Цзя.

jia-jia-3-800x445

 

На церемонію відкриття форуму красуня Цзя Цзя одягнула традиційне національне китайське юкато і як справжня богиня з посмішкою на устах вітала відвідувачів та відповідала на їхні питання.

Це уже не перший “вихід у світ” андроїда Цзя Цзя. Уперше розробники показали жінку-робота на початку 2016 року на презентації в місті Хефей. Після цієї презентації у Цзя Цзя швидко з’явилися фанати по всьому світу, які вважають її “роботом-богинею”.

Чарівний робот-андроїд розроблений Китайським університетом науки і технології. Цзя Цзя вважають найбільш реалістичним і антропоморфним роботом зі штучним інтелектом. Цзя Цзя запрограмована на спілкування з людьми і відповідає на питання співрозмовника через секунду. Її “мозок” – це величезна обчислювальна база, яка підключається до різних хмарних сервісів, що дозволяє роботу швидко аналізувати нові дані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Над цією розробкою програміст Чень Сяопін і команда дослідників Китайського університету науки і технології працювали 3 роки. За словами Сяопіна, їхній винахід є виключно цінним і вони не збираються впроваджувати робота в масове виробництво.

За статистикою, китайці проявляють надзвичайно великий інтерес до роботизованих технологій. На Китай припадає понад 25% продажів промислових роботів – 62 000 з 248 000 одиниць, проданих по всьому світу в 2015 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...