facebook

У Тернопільській області люди пообіцяли не дати лебедям замерзнути!

У Тернопільській області рятують лебедів, які не змогли відлетіти на південь і залишилися зимувати на місцевих водоймах.

При цьому місцеві жителі домовляються взаємодіяти в соцмережах, а місцева влада знайшла, куди переселити лебедів, якщо вода буде скута кригою.
Так, на ставку в селі Ланівці в кінці листопада оселилися сім лебедів – доросла пара з виводком.
“Це краса, яку потрібно захищати, і вони ж внесені в Червону книгу”, – розповіла мешканка села Світлана Савчук.
Жінка організувала птахам триразове харчування, причому раціон лебедів – точно такий же, як і у домашньої птиці.
“Підгодовуємо, ми ось хліба купуємо, зерно. Сьогодні зерно кинула, і бачу, що вже немає. Вони самі вже, бачите, до берега підпливають. Коли чужі приходять, то трошки бояться, а у нас вони вже як свої, рідні”, – зізналася вона.
При цьому жінка додала, що за добу сім’я лебедів з’їдає три – чотири буханки хліба і кілька кілограмів зерна. Світлана разом з друзями організувала в соцмережах цілу кампанію підтримки птахів, і тепер їм несуть корм мало не з усього селища.
Місцеві турбуються про долю птахів після приходу справжніх холодів, однак голова місцевої громади запевняє, що, коли прийдуть морози, селище буде готовий дати притулок пернатим гостям.
“Перемістити в зоологічний парк, у нас є там місце, постійна вода проточна, вона не замерзає. Їм там буде комфортно і зручно. Це за умови, що вони нікуди не полетять”, – розповів глава Лановецької об’єднаної громади Роман Казновецький.
Тим часом, поки ставок не покрило льодом, дорослі лебеді вчать своє потомство літати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...