facebook

Залишила у лікарні: Українка відмовилася від немовляти у пологовому будинку Росії

Дитину передали на Вінниччину, звідки родом мама-заробітчанка.


Вінничанка, що працювала на заробітках у Росії, народила здорового хлопчика, але відмовилася від нього в пологовому будинку. Україні запропонували забрати немовля, погрожуючи дати йому російське громадянство, йдеться в сюжеті ТСН.19:30., передає Корупція.Інфо.

Після тривалих переговорів росіяни потягом привезли малюка до кордону і на нейтральній смузі передали в реанімобіль українським медикам і соцпрацівникам. Хлопчика майже тиждень обстежували в обласній дитячій лікарні у Вінниці, а потім перевезли у районну. Нині 6-місячний Віталик уже намагається сам сісти, добре їсть і має два зуби. Його дитяча кімната – це лікарняна палата, а замість рідних батьків крихітку доглядають медики. “Ми його викупали, погодували вечором, до 12 ми з ним займаємося, поїв і тоді лягає спати”, – каже медсестра дитячого відділення Шаргородської ЦРЛ Галина Горбатюк.

ВідеоУкраїнська заробітчанка покинула своє немовля в Росії
Начальник районної служби у справах дітей Валентина Коломієць твердить, що мама відмовилася від маляти не через стан здоров’я дитини. Однак певні проблеми в малюка все ж виникли. “Звичайно, як дитина відказна, їй там не могли приділити таку увагу – він більшість часу був у лежачому положенні. Така трохи сутуловатість на спині. Ми вже його розмасажували, зараз приходить в себе”, – пояснив завідувач дитячим відділенням районної лікарні Андрій Лозовий. Сама ж мама пояснила, що в неї і без того є троє дітей, і вона твердо вирішила відмовитися від четвертого малюка. В Україні вона офіційно підтвердила це рішення.

Коментувати будь-що жінка заборонила і власним батькам, котрі доглядають її старших дітей. А рідній сестрі відмовила в намірі всиновити хлопчика. “Неля хотіла забрати цю дитинку. І ми приїжджали з нею, дивилися – заборонила сестра забрати. Може тому, що не хотіла, щоб знали в селі”, – припускає Івашковецької сільський голова Надія Кримчук. Але люди в селі все одно дізналися та не приховують обурення. “Таких треба десь туди забирати, щоб сиділи трохи, щоб знала, як дітей лишати. Ще й у Москві”, – кажуть вони.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...